Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Στράτος Ιωάννου: «Πεντακάθαρα τα νερά των ακτών μας.»



Τα  νερά όλων των ακτών της Π. Ε. Πρέβεζας είναι πεντακάθαρα και κατάλληλα για κολύμβηση. Αυτό  τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε την Τρίτη 19 Ιουνίου στην Π.Ε. Πρέβεζας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου, με αντικείμενο τη συζήτηση ζητημάτων που άπτονται  της καθαριότητας των ακτών και των υδάτων, καθώς και  τα προβλήματα των Δήμων στην διεκδίκηση των γαλάζιων σημαιών.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ Κοσμάς Κορωναίος, ο Δήμαρχος Πάργας κος Αθ. Λιόλιος ο Αντιδήμαρχος Πάργας κ Ευθ. Τσίγγος, ο Γ. Γιαμάς Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, ο κ. Π. Χαλκίδης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας,ο Χρ. Γκογκοζώτος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας, η κ. Ελ. Κολιοφώτη, Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Δ. Πάργας, ο κ. Ευ. Τζίμας της Λιμενικής Αστυνομίας, ο κ. Π. Κύρλας από την Κτηματική Υπηρεσία καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στη σύσκεψη παρέστη η Προϊσταμένη του τμήματος  Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου κα Ελ. Αθανασούλα, η οποία
ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των φορέων, ανέφερε ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται συστηματικές δειγματοληψίες, ξεκινώντας από τις 14 Μαΐου σε όλες τις ακτές της περιοχής, από το Ψαθάκι μέχρι το Σαρακίνικο.    «Και φέτος  τα αποτελέσματα των ελέγχων αποδεικνύουν ότι τα νερά όλων των ακτών της Π.Ε. Πρέβεζας είναι πεντακάθαρα, όλα μέσα στα αυστηρά πρότυπα των ελέγχων και κατάλληλα για κολύμβηση», υπογράμμισε. 
Οι «Γαλάζιες σημαίες
Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε εκτενώς ήταν η υπέρβαση των δυσχερειών, ώστε να ανακτηθούν οι γαλάζιες σημαίες στην Π.Ε. Πρέβεζας. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, στην τοποθέτησή του, διαβεβαίωσε ότι, αν και αυτό το ζήτημα, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων, η Π.Ε. θα βοηθήσει τους Δήμους, σε ότι ζητηθεί, ώστε το 2013 να ανακτηθούν οι γαλάζιες σημαίες για τις πεντακάθαρες ακτές της περιοχής. 
 Χαρακτηριστικά ανέφερε και τα εξής: «Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να λειτουργήσουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά, αντιμετωπίζοντας προβλήματα που χρονίζουν. Οι γαλάζιες σημαίες είναι ένα σημαντικό διεθνώς αναγνωρίσιμο σύμβολο, που πρέπει απαραίτητα να βρίσκεται στις ακτές μας, των οποίων τα νερά είναι πεντακάθαρα. Η στέρηση των γαλάζιων σημαιών φέτος οφείλεται σε διαδικαστικά προβλήματα, όπως η αδυναμία πρόσληψης ναυαγοσωστών από τους δήμους λόγω εκλογών. Παρότι η αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη ανήκει στους Δήμους, θα τους στηρίξουμε σε αυτήν την προσπάθεια, σε ό,τι μας ζητηθεί, ξεκινώντας από νωρίς, ώστε του χρόνου να μην λείπει καμμία γαλάζια σημαία από τις ακτές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου